PALVELUT

- Ojamäen tila -

YLEISTÄ OJAMÄEN TILASTA

 

Ojamäen perunatila, varastot, pakkaamo ja kuorimo sijaitsevat Kanta-Hämeessä Lammilla, logistisesti erinomaisella paikalla, VT 12 kupeessa.  Tilaa pitävät maatalousyrittäjät Ari ja Maarit Ojamäki.

 

Ari on aito ”maajussi”. Ikänsä hämäläisiä, perunalle hyvin soveltuvia, hikeviä hietamaita viljellyt. Maarit on lähtöisin kaupungista. ”Yo-merkonomi-sairaanhoitaja” joka aikanaan tuli töiden perässä maalle Lammille. Tilaa on yhdessä pyöritetty jo useita vuosia ja pienempiäkin maajusseja syntynyt matkan varrella kaksi, Aatu ja Eetu.

 

Tilalla on viljelty perunaa lähes 50 vuotta. Peruna työllistää Arin ja Maaritin lisäksi kuusi vakituista työntekijää ympäri vuoden. Kuorimossa jatkojalostetaan perunaa ja porkkanaa lähiseudun suurtalouksille ja tukkuihn sekä pakataan multaperunaa kauppoihin.

 

LÄHIRUOKA - LÄHELLÄ SYDÄNTÄ

 

Lähiruoka on erityisesti Arin ja Maaritin sydäntä lähellä.

 

Kiinnostus lähiruokaan alkoi vuonna -12 voitetusta Sinebrychoffin järjestämästä jouluoluen mallasohran viljelykilpailusta. Jouluolut markkinoitiin tuolloin lähioluena ja Ojamäen tilan isäntä ja emäntä nostettiin kampanjaan vahvasti mukaan oluen raaka-aineen tuottajina.

 

Myös Ojamäen tilan peruna on saanut isännältään ja emännältään kasvot. Tällä on ollut helppo markkinoida perunaa eteenpäin. Nykykuluttaja haluaa tietää mistä hänen ostamansa tuote tulee ja missä se on kasvatettu. Tuotteen jäljitettävyys on tärkeä tieto monelle asiakkaalle tänä päivänä.

 

LAATU JA TOIMITUSVARMUUS

 

Peruna on haastava elintarvike, sillä hyvästä perunasta harvemmin saa palautetta, mutta huonosta nopeasti.

 

Jatkuva laaduntarkkailu, omavalvonta ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin nopeasti reagointi, kuuluvat tilalla jokaiseen työpäivään.  Perunan laatuun on tilalla panostettu pitkään ja tavoitteena on pitää se erinomaisena. Kiinteän annosperunan on pysyttävä keitettäessä kasassa ja jauhoisen soseperunan soseuduttava hyvin. Nämä kriteerit täyttyvät hyvin suunnitellulla viljelykierrolla sekä erilaisilla viljelyteknisillä toimilla.

 

Laadun ohella, toimitusvarmuus on tärkeä lenkki ketjussa.  Toimitamme kuoritut annos- ja soseperunat, perunakuutiot, -viipaleet ja -suikaleet joka arkipäivä tuoreina ja laadukkaina lähiseudun laitoskeittiöihin ja tukkuun.  Asiakas on tyytyväinen kun perunakuorma saapuu silloin kun on luvattu eikä kuormasta puutu mitään. Uuden perunasadon aikaan, varhais- ja kesäperunan, saa asiakas lautaselleen uuttakin uudempana:  aamulla pellosta nostettu – päivällä jo asiakkaan lautasella!

 

Kun keittiöiden emännät ja muut asiakkaat ovat tyytyväisiä perunan laatuun ja toimituksiin, ovat Ojamäen tilan yrittäjät ja työntekijät tyytyväisiä työhönsä.

 

 

 

Tilalla myös perunan ja porkkanan suoramyyntiä!

 

 

Ojamäen Tila

Rakkaudesta lähiruokaan

 

Aittakiventie 11

16900 LAMMI

 

Maarit Ojamäki 0408611396

Ari Ojamäki 0400315368

 

ojamaentila@gmail.com